Испанецът Рафаел Надал победи американеца Марди Фиш със 7:5, 6:1 в среща от полуфиналите на турнира по тенис за мъже в японската столица Токио. В битката за титлата поставеният под

номер едно тенисист ще срещне британеца Анди Мъри, който се наложи с 6:2, 6:3 над Давид Ферер от Испания.

Мачът между Надал и Фиш се движеше гейм за гейм до 11-ия, когато испанецът стигна до пробив срещу съперника си и след това спечели собственото си подаване за победа в първия сет на

„Ариаке”. Този първи сет ще бъде запомнен с няколко необичайно продължителни разигравания, но в течение на мача Надал овладя инициативата и започна да печели точки скоро след изпълнението на сервис.

Надал, миналогодишен шампион в турнира, спечели забележителните 85 процента от повторен сервис, което помогна за бързата победа в рамките на час и половина. Той спечели подаването на Фиш в първия и в третия гейм на втория сет, след което довърши съперника си с нов пробив в последния седми гейм.

Надал и Фиш се бяха срещали седем пъти преди съботния полуфинал в Токио, като американецът беше стигал само веднъж до победата. Тя обаче дойде по-рано тази година в Синсинати, където Фиш спечели в два сета четвъртфинал между двамата. Надал и Мъри пък са равни с по три победи в шестте си мача до момента.