Световният номер едно Рафаел Надал ще започне защитата на титлата си на "Уимбълдън" срещу французина Арно Клеман, ако все пак контузеното му коляното позволи на испанеца да участва в битката на кортовете на "All England Club".

Левичарят от Майорка Надал трябва да играе демонстративен мач преди да реши дали да вземе участие в третия турнир от Големия шлем в Лондон, който той спечели за първи път в своята кариера през миналата година.

Той надви в петсетов финал Роджър Федерер. Надал може да срещне във втория кръг световния номер 49 и шампион от Откритото на Австралия за 2002 година Лейтън Хюит.

Федерер пък стартира срещу неизвестния тайванец Лу Йен-хсун. Британецът Анди Мъри, който ще се опита да стане първите представител на домакините, който печели в Лондон за първи път от 1936 година насам, започва срещу американеца Робърт Кендрик в първия си мач, а на полуфинал може да срещне Надал.

Световният номер четири Новак Джоквоич стартира срещу французина Жулиен Бенето. Американката Винъс Уилямс, която ще защитава титлата си от миналата година, стартира в женската схема срещу швейцарката Стефани Вьогеле, а номер едно в света Динара Сафина е на нейния път към титлата на полуфиналите.