Рафаел Надал е поредното голямо име, което си тръгва рано-рано от Мастърса в Маями. Испанецът не доигра целия си мач срещу босненеца Дамир Джумхур във втория кръг на надпреварата и се отказа при 0:3 в третия сет, с което подари успеха на опонента си. 

А нищо не предвещаваше такъв развой, поне в началото на двубоя. В първия сет бившият номер едно в света направо летеше по корта. Той можеше да пробие още първото подаване на съперника си, но изпусна цели 9 брейкбола! 

Впоследствие на Джумхур не му се размина и испанецът взе два пробива, за да затвори първата част при 6:2. В края ѝ босненецът се оплака от световъртеж, но остана на корта, а в крайна сметка това му се отплати. 

Той беше много променен във втория сет и стигна до ранен пробив за 2:1. Всичко вървеше по план за него, когато Надал върна брейка за 4:4, но това на практика беше последният му гейм в турнира. 

Джумхур върна пробива веднага, след което взе и подаването си, за да затвори втората част при 6:4 и да изравни резултата на 1:1. В третия сет съпротива срещу него нямаше. Джумхур взе първите три гейма, след което Надал се отказа и така босненецът записа най-голямата победа в кариерата си и е в следващия кръг на турнира.