Номер 1 в света Рафаел Надал (Испания) се класира за третия кръг на турнира по тенис от сериите „Мастърс” в Париж след победа с 6:2, 6:4 над представителя на домакините Флоран Сера.

Надал, миналогодишен финалист, започна вихрено и набързо поведе с 4:0. В последствие той взе първия сет само за 28 минути с 6:2.

Втората част беше по-равностойна. В четвъртия гейм Сера пропусна възможност за пробив, а веднага след това загуби подаването си.

Испанецът успя да запази предимството си до края на сета и затвори мача след 73 минути игра.

В третия кръг Надал ще срещне друг представител на домакините Гаел Монфис.

Миналогодишният победител Давид Налбандян (Аржентина) също продължава напред след успех над Николас Кийфер (Германия) със 7:6(5), 6:3.

След размяна на ранни пробиви се стигна до тайбрек в първия сет, който Налбандян спечели със 7:5 точки, възползвайки се от две поредни двойни грешки на съперника си. Поставеният под номер 8 аржентинец дръпна с 3:0 във втората част, което се оказа достатъчно за крайния успех след 2:07 часа.

За място на четвъртфиналите той ще срещне сънародника си Хуан Мартин Дел Потро.

Шестият в схемата Николай Давиденко се справи с квалификанта Иван Любичич (Хърватия) със 7:6(5), 7:5.

Руснакът, шампион в надпреварата през 2006 година, наниза 12 аса и не даде нито една възможност за пробив на съперника си в двубоя, продължил 1:43 час.

Германецът Филип Колшрайбер разби петия Давид Ферер (Испания) с 6:3, 6:2 и лиши съперника си от възможността да се класира за финалния за годината "Мастърс" в Шанхай през следващия месец.

Ферер е девети в класацията за сезона и ще трябва да разчита на отказване на някой от осемте играчи пред него, за да участва в последния за годината турнир на АТП.

Колшрайбер не допусна пробив и се справи с испанеца само за 73 минути.

Десетият Жил Симон (Франция) надделя над Игор Андреев (Русия) с 6:3, 7:5 и в третия кръг ще срещне номер 7 Анди Родик (САЩ).

Хърватинът Марин Чилич пък се справи с квалификанта Марсел Гранолерс (Испания) с 6:4, 7:6(2). Чилич пласира 11 аса и затвори мача за 1:35 час.