Поставеният под номер 2 в основната схема Рафаел Надал (Испания) се класира за осминафиналите на турнира от сериите "Мастърс" по тенис за мъже в Париж с награден фонд 2 082 500 евро. В мач от втория кръг той победи само за 68 минути Филипо

Воландри (Италия) с 6-3, 6-1. Воландри направи пробив в третия гейм на първия сет, но в следващия гейм Надал си върна пробив. Испанецът направи пробив отново в осмия гейм и поведе с 5-3, след което при свои сервис затвори сета. Във втория сет Надал направи три пробива и спечели с 6-1, за да стигне до крайния успех.

В следващия кръг съперник на номер 2 в света ще бъде Станислас Вавринка (Швейцария), който се наложи над 16-я поставен Хуан Чела (Аржентина) с 6-3, 6-1.

Поставеният под номер 3 Новак Джокович (Сърбия) отпадна във втория кръг след загуба от Фабрис Санторо (Франция) с 3-6, 2-6. 34-годишният французин, който игра с травма на коляното, стигна до успеха над 20-годишния си съперник за малко повече от час. Джокович вече си е осигурил място сред осемте най-добри тенисисти, които ще участват във финалния "Мастърс" в Шанхай.

За Шанхай са се класирали Роджър Федерер, Рафаел Надал, Николай Давиденко, Анди Родик, Давид Ферер и Новак Джокович. Според АТП за последните две места се борят 14 тенисисти. Седми в класацията е Фернандо Гонсалес, а след него е Томи Хаас.

На осминафиналите Санторо ще срещне Анди Мъри (Великобритания), който победи Ярко Ниеминен (Финландия) със 7-6 (7-5), 6-3. Мъри в момента е на 12-то място в класацията за Шанхай и все още има шанс да попадне сред осемте най-добри за сезона.

Напред на турнира в Париж продължава и номер 4 в схемата Николай Давиденко (Русия) след успех във втория кръг над Хуан Дел Потро (Аржентина) със 7-6 (7-3), 6-1.