Номер 1 в света Рафаел Надал (Испания) се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Монте Карло с награден фонд 2,75 милиона евро.

Надал разби еквадорският квалификант Николас Лапенти с 6:3, 6:0 за 92 минути.

Испанецът, който търси пета поредна титла, допусна два пробива на подаването си, но стигна до успеха без особени затруднения.

На четвъртфиналите Надал ще срещне участващия с "уайлд кард" Иван Любичич (Хърватия), който се справи със Симоне Болели (Италия) със 7:5, 7:6(2).

Любичич наниза 14 аса за трудната победа след почти два часа игра.

Четвъртият в схемата Анди Мъри (Великобритания) също достигна до четвъртфиналите след 7:6(11), 6:4 срещу италианеца Фабио Фонини. Двубоят се доигра днес, след като вчера беше прекъснат заради дъжд при 1:0 за британеца във втория сет.

Както е известно, Мъри изоставаше с 0:5, но показа характер и стигна до тайбрек, в който спаси три сетбола, преди да стигне до успеха с 13:11.

При подновяването на играта тази сутрин Фонини спечели три поредни гейма и дръпна с 3:1. Мъри обаче отново стигна до обрат, след като взе спечели пет от следващите шест гейма, а с това и мача.

Британецът ще срещне на четвъртфиналите осмия Николай Давиденко (Русия), който отстрани 12-ия Давид Налбандян (Аржентина) с 6:4, 5:7, 6:3 в оспорван мач, продължил 2:31 часа, в който двамата си размениха общо 13 пробива.