Испанецът Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на тенис турнира от сериите „Мастърс” в Париж с награден фонд 2 082 500 евро. Поставеният под номер 2 в схемата се наложи над швейцареца Станислас Вавринка с 6:4, 6:3 в осминафинална среща.

Надал изпита сериозни трудности в първия сет, който продължи 55 минути. Вторият в света направи четири пробива в двубоя срещу Вавринка и стигна до крайната победа след два сета за 1 час и 40 минути игра.

Швейцарецът пръв започна с пробив в шестия гейм на първата част и поведе с 4:2. Надал веднага си върна пробива и спечели четири поредни гейма до 6:4. Във втория сет испанецът стартира с пробив и за 30 минути го взе с 6:3.

Маркос Багдатис от Кипър победи миналогодишния шампион и номер 4 в схемата Николай Давиденко от Русия с 6:2, 6:2 и също се класира за четвъртфиналите.

Давиденко направи 10 двойни грешки и записа само 13 процента спечелени точки от втори сервис. Руснакът обясни, че слабата му игра е била вследствие на болки в лакътя, които е получил още по време на победата си вчера във втория кръг на турнира.

Багдатис направи пет пробива и победи Давиденко за 1 час и 13 минути. В следващия кръг негов съперник ще бъде номер 8 в схемата Томи Робредо от Испания, който победи трудно 11-ия поставен Гилермо Каняс от Аржентина със 7:5, 7:5 за 2 часа и половина.

Победа, която запази шансовете му за класиране на финалния „Мастърс” в Шанхай, записа и номер 15 в схемата Анди Мъри. Англичанинът отстрани Фабрис Санторо от Франция с 6:4, 6:2 за 1:10 часа.