Номер 2 в ранглистата по тенис при мъжете Рафаел Надал преодоля Адриан Манарино (Франция) със 7:5, 6:4, а при успех в турнира в Париж ще го изпревари в ранглистата. Испанецът контролираше събитията на корта през цялото време, като реализира пробиви в края на всеки от сетовете и така си гарантира среща със Стан Вавринка в следващия 3-и кръг на турнира.

В първия сет Манарино спаси три сет-пойнта, но испанецът- за когото това беше първи мач от Лейвър Къп насам, успя да затрудни максимално противника и да направи пробив с бекхенд.

Във втория сет мачът вървеше със спечелени подавания, до момента в който Манарино направи два чудесни подаръка за опитния испански Матадор. Накрая французинът допусна нова грешка от форхенд и така Надал продължава в следващия кръг.

Александър Зверев (Германия) официално си осигури място във финалния турнир на АТР, след като Жо-Вилфрид Цонга отстрани Матео Беретини (Италия) с 6:4, 6:3. Австриецът Доминик Тийм, който е номер 5 на турнира във френската столица и вече има билет за Лондон, се справи с канадеца Милош Раонич със 7:6 (5), 5:7, 6:4.