Рафаел Надал вдъхнови Испания за втора победа в неофициалното световно отборно първенство по тенис за мъже "Купа Дейвис" в Испания. Надал без сериозни трудности стигна до успех срещу Борна Гойо (Хърватия) със 6:4 и 6:3. По този начин испанците завършиха на първото място в група В.

В другата среща на сингъл Роберто Баутиста-Агут бе категоричен срещу Никола Мектич - 6:1, 6:3. Резултата стана класически след срещата на двойки, където Надал и Марсел Гранойерс се справиха с Иван Додиг и Мате Павич - 6:3, 6:4. Хърватия завърши на последно място в групата , а второто място остана за Русия, която очаква последните резултати в другите групи, за да разбере дали ще продължи напред в турнира.

Австралия също си осигури място в следващата фата, след като постигна втора победа и завърши на върха в група D. Ник Кирьос победи Стив Дарсис (Белгия) с 6:2, 7:6 (9), а след него това направи и Алекс де Минор срещу Давид Гофен - 6:0, 7:6 (4). В протоколната среща на двойки белгийците Сандер Жил и Йоран Влиген победиха Джон Пиърс и Джордън Томпсън след само гейм игра и отказване поради контузия на австралийците. Второто място в групата остана за Белгия, а последни останаха колумбийците, като и двата отбора отпадат от надпреварата.

Турнирът за Купа Дейвис се провежда в Испания по нов формат, който наподобява схемата на Световното първенство по футбол.

18 отбора са разпределени в шест групи, като победителите плюс двата най-добри втори се класират за четвъртфиналите. Финалът е в Мадрид на 24 ноември.