Шампионът от последните три години Рафаел Надал (Испания) продължава убедителния си ход на Ролан Гарос, след като с лекота победи френския квалификант Никола Девилде с 6:4, 6:0, 6:1.

И този мач на Надал, подобно на срещата му в първия кръг, бе прекъснат заради дъжд, но това не смути испанеца, който с лекота затвори мача за час и 54 минути игра.

Французинът оказа съпротива само в първия сет, който Надал спечели с 6:4. Надал проби сервиса на съперника за 4:2, но Девилде незабавно върна пробива, като в крайна сметка Надал затвори сета за 51 минути.

След това испанецът спечели 13 поредни гейма и набързо прекърши ентусиазма на своя съперник. Срещата бе прекъсната във втория сет за около 90 минути заради дъжд, но и това не спря Надал, който в третия кръг ще срещне финландеца Ярко Ниеминен.

Двама от поставените в първите 10 на основната схема напуснаха борбата рано-рано.

Поставеният под номер 7 Джеймс Блейк (САЩ) отпадна още във втория кръг след загуба от неизвестния латвиец Ернестс Гулбис с 6:7 (2), 6:3, 5:7, 3:6.

Блейк, който е един от петимата американци достигнали втория кръг на турнира, бе изненадан неприятно от пълния аутсайдер Гулбис, който е от семейство на баскетболисти и е 80-и в световната ранглиста.

19-годишният латвиец измъкна победата за два часа и 36 минути игра и в следващия кръг ще срещне Николас Лапенти (Еквадор), победил Боби Рейнолдс (САЩ) със 7:5, 6:4,5:7, 7:5.

Ролан Гарос напусна и аржентинецът Давид Налбандян, който водеше с 2:0 сета, но в крайна сметка загуби мача срещу участващия с уайлдкард представител на домакините Жереми Шарди.

Налбандян спечели първите два сета с 6:3, 6:4, но 145-ият в световната ранглиста французин се разигра и спечели следващите три части с 6:2, 6:1, 6:2.

След мача Налбандян заяви, че е получил контузия в процес на играта и заради това загубил.

"Никога не съм играл пет сета един след друг. В четвъртия сет се уморих много, но вярвах, че мога да обърна мача. Получих и някои леки мускулни схващания, но това е защото бях напрегнат", заяви Жереми Шарди след мача.