Защитаващият титлата си Рафаел Надал (Испания) отпадна на полуфиналите на турнира по тенис на червени кортове в Рио де Жанейро с награден фонд 1,4 милиона долара.

Водачът в схемата загуби от Фабио Фонини (Италия) с 6:1, 2:6, 5:7 за 2:18 часа. Италианецът прекрати серията на Надал от 52 поредни победи на полуфинали на клей и записа първи успех в пет мача срещу него.

"Наистина съм щастлив от този мач. Победих най-добрият тенисист на тази настилка. Срещу Рафа винаги е трудно, но след първия сет аз играх много добре", каза номер 28 в световната ранглиста.

"Аз съм супер щастлив. Ще се боря срещу Давид, който винаги ме е побеждавал. Ще бъда щастлив, ако спечеля. Ако загубя, ще остана с добри спомени от тази седмица в Rio", добави италианецът.

"Отново изпитвах физически проблеми и не мога да си обясня защо. Не се чувствах добре в началото на втория сет. Уморявам се по-рано от обикновено", каза Надал след двубоя.

На финала Фонини ще играе с номер 2 Давид Ферер (Испания), който спечели срещу Андреас Хайдер-Маурер (Австрия) със 7:5, 6:1 за 1:25 час.

Ферер нямаше проблеми на полуфиналите и е сочен за фаворит за титлата, след като има седем победи в седем мача срещу Фонини./БТА