Бившият номер едно в мъжкия тенис Рафаел Надал се контузи. Той има проблем с китката, заради който няма да участва на предстоящия Мастърс в Торонто. Това обяви самият той. 

Турнирът в Канада ще се проведе следващата седмица, а испанецът е победител в Монреал от миналата година. Все още не е ясно дали ще участва на последващия Мастърс в Синсинати, а после и на последния за годината турнир от Големия шлем - US Open. 

Силните надпревари в Торонто и Синсинати са използвани от водещите тенисисти като подготовка за битката в Ню Йорк. Сега дори и да участва на "Флашинг Медоус", Надал ще е без никакви мачове на твърда настилка и затова мнозина смятат, че няма да защитава трофея си и в САЩ. 

"Турнирът в Торонто винаги е бил сред любимите ми и за мен е било удоволствие да идвам да играя тук. Затова съм много разочарован, че тази година няма да мога да го направя."

"Планирах да участвам тук и правех всичко възможно в последните дни, за да бъда готов. Но просто лекарите ми казаха, че имам нужда от повече време за пълно възстановяване", сподели Надал. 

Той не е участвал в турнири от отпадането си на Уимбълдън от австралиеца Ник Киргиос.