Вторият поставен в турнира в Дубай Рафаел Надал, който стартира с победа над Филип Колшрайбер с 3:6, 6:1, 6:4, заяви, че не е успял в този двубой да покаже идеалната си игра. Въпреки това испанецът, както обикновено, се бореше за всяка възможна точка и в крайна сметка спечели срещата.

„Не беше лесен мачът срещу Колшрайбер. Не споря, не играх по най-добрия начин, но и не беше лесно да покажа това. Тук всеки играч е голям тенисист”, сподели Надал, който смята, че това е един от най-добрите турнири при мъжете.

„След поражението в Ротердам дойдох тук, макар и не в най-добрата си форма. Може и да не съм показал най-добрия си тенис, но поне бях настроен позитивно да гоня успеха”, завърши Надал.

Испанецът, шампион от турнира в Дубай през 2006-та година и номер две в световната ранглиста, преди две седмица отпадна във втория кръг на турнира в Ротердам.

По време на пребиваването си в Дубай, Надал посети и новостроящ се небостъргач, който, след като бъде довършен, ще стане най-високият в света.

„Бях малко изплашен, когато се качих на най-високата част с асансьора, но се успокоих, когато ми казаха, че след довършването на зданието, асансьорът ще е вътрешен”, добави Надал.