Вторият в световния мъжки тенис Рафаел Надал (Испания) се класира за третия кръг на на тенистурнира в Монреал от сериите Мастърс, с награден фонд 3 милиона долара.

В първия си мач от 31-ви май испанецът поведе с пробив с 4:3 срещу сънародника си Давид Ферер, който обаче след само 36 минути игра се отказа от мача заради травма на коляното.

"Трябва да съм щастлив, защото не играх ужасно. В следващия кръг ще продължавам да се подобрявам. Всеки мач, всеки гейм е важен за мен. Колената ми са добре, но се нуждая от още игрова практика", каза Надал, цитиран от БТА.

"Имам проблем с коляното и не успях да играя. Искам да почивам няколко дни, за да участвам следващата седмица в Синсинати", заяви от своя страна Давид Ферер.

Надал допусна пробив в четвъртия гейм, но за втори път проби сервиса на съперника си в седмия, когато и срещата приключи.

"Всяка точка би ми помогнала да възвърна предишната си форма. В момента вероятно не съм на най-доброто си ниво. За мен е важно да имам повече часове на корта", добави Рафаел Надал.

Следващият му съперник ще бъде Филип Печнер (Германия), който отстрани 15-ия поставен Томи Робредо (Испания) със 7:6 (7:3), 7:6 (7:4).

Други двама испанци - Фернандо Фердаско и Хуан Карлос Фереро също продължават напред, както и номер 5 в схемата Анди Родик (САЩ), който победи Игор Андреев (Русия) с 6:1, 7:6 (7:3).

Номер 9 Жил Симон (Франция) се наложи над Алехандро Фала (Колумбия) с 4:6, 6:2, 6:2, а номер 13 Гаел Монфис (Франция) отпадна след загуба от бившия номер 1 Хуан Карлос Фереро с 3:6, 6:7 (7).

В третия кръг ще играят също номер 6 Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина) и номер 7 Жо-Вилфред Цонга (Франция).