Рафаел Надал запази надежда за титлата на "US Open", а Анди Мъри продължава да се бори за първия си успех на турнир от Големия Шлем, след като и двамата постигнаха впечатляващи победи във втория кръг на надпреварата.

Действащата шампионка при жените Ким Клайстърс пък стигна до финалните 16 заедно с третата поставена Винъс Уилямс. Шампионът от "Уимбълдън" и "US Open" Рафаел Надал победи Денис Истомин с 6-2, 7-6 (7:5), 7-5, за да достигне до третия кръг, където ще играе с Жил Симон, отстранил немеца Филип Колшрайбер. Надал се опитва да стане едва седмият човек в историята с Голям шлем в кариерата си, а досега му убягва точно титлата от "US Open".

"Имах късмет в тай-брека на втория сет. Това е истината. Той играеше наистина добре. Започнаха мача впечатляващо, не спрях да работя здравата през цялото време", сподели испанецът.

Четвъртият поставен Мъри пък надделя над ямаеца Дъстин Браун със 7-5, 6-3, 6-0 в мач, който бе прекъснат за около 20 минути заради дъжд. "Беше ветровито, така че трябваше да изляза и да се прибера на корта възможно най-бързо и успях да го направя", сподели шотландецът. Следващият опонент за Мъри ще бъде Станислас Вавринка от Швейцария. Втората поставена при жените Ким Клайстърс пък записа 17-ти пореден успех в мачовете си на "US Open" след победа над Петра Квитова с 6-3, 6-0 в третия кръг. Следващата противничка на белгийката ще бъде бившата номер едно в света Ана Иванович. Винъс Уилямс срази с 6-2, 6-1 Манди Минела от Люксембург.