Испанецът Рафаел Надал записа отново името си в историята на мъжкия тенис, този път на корта за двойки при мъжете. Испанецът и неговият добър приятел Хуан Монако от Аржентина се наложиха с 6:3, 6:4 срещу австралийския тандем Джулиън Ноул и Филип Освалд на финала на турнира в Доха, с което Надал спечели своята четвърта титла на двойки от Катар и общо девета в кариерата си.

"Да започна сезона по този начин, дори и на двойки, е чудесно усещане. Винаги ми е било особено приятно да играя с един от най-добрите ми приятели", заяви Надал след края на срещата в Доха. 28-годишният испанец игра за титлата на двойки в турнир на АТП за първи път от февруари 2013 година насам, когато отново с Монако загубиха от италианците Паоло Лоренци и Потито Стараче с 2:6, 4:6 във Виня дел Мар.

Последната от осемте си титли при дуетите Надал печели на турнира "Мастърс" в Индиън Уелс заедно със сънародника си Марк Лопес през март 2012 година. Титлата от тази година е и четвърта за Рафаел Надал на турнира в Доха, след като той спечели с Марк Лопес през 2009 и 2011, както и с Алберт Коща през 2005. Испанско-аржентинското дуо триумфира за първи път в турнир на двойки днес, с което двамата спечелиха 62 хиляди щатски долара от наградния фонд и 250 точки за ранглистата на АТП.

Надал е един от тримата тенисисти, които са печелили титлите и на двойки, и на сингъл в Доха. Относно началото на 2015 година за себе си, испанецът каза: "Радвам се, че се завърнах и започнах да печеля. Това е позитивно чувство и хубав начин за край на седмицата. Тренирам усилено и съм много мотивиран да се представям добре"./БТА