Кралят на клея Рафаел Надал за пореден път потвърди съществуващото мнение, че трудно ще се намери съперник, който да го победи на тази настилка.

Испанецът се класира за четвъртфиналите на втория за годината турнир от Големия шлем – Ролан Гарос. Ракета номер 2 в света взе чиста победа над Лейтън Хюит. Надал отстрани представителя на Австралия с 6:3, 6:1, 7:6.

В следващия етап от надпреварата „испанският принц” ще се изправи срещу Карлос Моя, който по-рано през деня се справи с Йонас Бьоркман.

Рафаел Надал показа класата си за пореден път и в първите два сета не позволи на Хюит да наложи своята игра. В третата част австралиецът се опита да се противопостави, но в крайна сметка, след отлична игра Надал стигна до четвъртфиналите на турнира.

В другата осминафинална среща се сблъскаха кипърската надежда Маркос Багдатис и Игор Андреев. Руснакът обаче се оказа по-съобразителен и отстрани своя съперник с 3:1 сета. Въпреки че загуби първата част с 2:6, Андреев успя да наложи своето темпо на игра и да спечели мача съответно след 6:1, 6:3, 6:4 в следващите три сета.

На четвъртфиналите руснакът ще се изправи срещу надеждата на сръбския тенис Новак Джокович, който надигра Фернандо Вердаско.

Останалите четвъртфинали са Федерер – Робредо и Давиденко – Каняс.