Рафаел Надал ще опита да завърши годината като №1 за пети път, което ще му позволи да изравни по този показател Новак Джокович, Роджър Федерер и Джими Конърс. 33-годишният испанец се подготвя за последния Мастърс турнир за сезона - в Париж, където ще поднови битката си с Джокович за първото място в ранглистата.

„Разбира се, че предпочитам да съм №1, отколкото №2. Да завършиш сезона като №1 винаги е специално и би било страхотно това да се случи", каза Надал, който съвсем наскоро се ожени за дългогодишната си приятелка Мария Франсиска Перейо.

Откакто спечели титлата на US Open Надал игра само на Лейвър Къп, където обаче се оттегли преждевременно заради контузия в китката. „Имах проблем с ръката след US Open и не успях да завърша Купа Лейвър както исках. Трябваше да спра за малко, но сега съм тук и съм готов да дам 100%", заяви Рафа.

Испанецът никога не е печелил Мастърса в Париж, където има финал през далечната 2007 г. Турнирът се играе в зала, а Надал има само две титли от АТП на закрито в кариерата си.

„Много пъти пропусках този турнир, а в други играчи бяха по-добри. Всички знаят, че Париж е най-важният град в моята кариера и винаги обичам да съм тук. Турнирът е на закрито, а в миналото не се справях много добре. Мисля, че с годините се подобрих. Настилката тази година е доста бърза, но не знам. Щастлив съм да съм тук", заяви Надал, който със сигурност ще измести Джокович след края на турнира. /БГНЕС