Испанецът Рафаел Надал стартира с победа сезона на трева. Номер две в света, който в неделя спечели Ролан Гарос за четвърти пореден път, разби шведския ветеран Йонас Бьоркман с 6:2, 6:2 във втория кръг на турнира „Стела Артоа” в Лондон с награден фонд 713 000 евро.

Испанецът, който е водач в схемата и през миналия сезон достигна до финала на Уимбълдън, не допусна нито един пробив на сервиса си и затвори мача за 65 минути.

За място на четвъртфиналите Надал ще се изправи срещу японеца Кей Нишикори, който се справи с французина Оливие Пасиенс със 7:6, 6:3.

Вторият поставен – сърбинът Новак Джокович също продължи напред, макар че малко се затрудни срещу хърватина Роко Каранушич, но в крайна сметка спечели мача с 6:2, 7:6.

Поставеният под номер три американец Анди Родик също стартира с победа пътя си към пета титла от надпреварата.

Родик, който пропусна около месец от сезона заради травма в рамото, наниза 15 аса и отстрани сънародника си Роби Джинепри с 6:7, 6:1, 6:1.

„Роби игра много агресивно в първия сет, но след това аз контролирах мача. Доволен съм, защото това е първият ми официален мач от доста време и смятам, че се справих доста добре”, заяви 25-годишният американец.

Петият в схемата Ришар Гаске от Франция също се класира за третия кръг след успех над италианеца Симоне Болели с 6:3, 6:3.

За място на четвъртфиналите Гаске ще се изправи срещу хърватина Марио Анчич, който вчера се наложи над деветия Фернандо Вердаско от Испания със 7:6, 6:4.

Бившият номер едно в света Лейтън Хюит от Австралия пък продължи в третия кръг след лесен успех над белгиеца Ксавие Малис с 6:3, 6:2.