Двукратният шампион Рафаел Надал се класира за третия кръг на турнира в Индиан Уелс, след като се наложи с 6:4, 6:4 над германеца Райнер Шютлер. Номер 5 в схемата Николай Давиденко също продължава напред, както и номер 2 Новак Джокович (Сърбия). 8-ият в подреждането на турнира - снажният хърватин Марин Чилич, обаче отпадна. Така той стана и най-високопоставеният състезател, който напуска във втория кръг на престижния турнир от сериите Мастърс.

Надал проби сервиса на съперника си в седмия гейм на втория сет и спечели мача с 6:4, 6:4 общо за час и 34 минути.

„Индиан Уелс е един от любимите ми турнири и аз се чувствам тук винаги като у дома си. Доволен съм, че стартирах добре в турнира, освен това се чувствам в кондиция”, с усмивка разкара пред репортерите Надал. В следващия кръг Надал ще играе с хърватина Марио Анчич, който се справи с Жюлиен Бенето (Франция) с 4:6, 7:5, 6:3.

Номер 2 Новак Джокович изглеждаше доста неубедителен срещу Марди Фиш, особено във втория сет, който загуби с 0:6. Шампионът от 2008-а година в този турнир Джокович обаче възстанови концентрацията си в третия сет, който взе убедително с 6:1.

„Във втория сет влязох просто ужасяващо. Пък и на Марди му вървеше играта, принуди ме няколко пъти да сгреша. Но мисля, че бързо успях да си върна увереността”, допълни Джокович. В следващия кръг той ще играе с германеца Филип Колшрайбер.