Една забележителна кариера ще приключи съвсем скоро. Жо Вилфред Цонга остави името си в историята на тениса със спечелените 18 титли, като две от тях са от "мастърс" сериите. Бившият световен номер 5 може да се похвали, че е играл най-малко на четвъртфинал във всеки един от четирите големи надпревари от „шлема“.  
 
37-годишният ветеран ще се оттегли след "Ролан Гарос", като първият му опонент е норвежецът Каспер Рууд. Сега Цонга говори за ценностите в тениса и сподели кое е най-важното за него. 
 
„Винаги съм казвал, че уважението е нещо безценно. Много е важно да уважаваш всеки противник и да даваш всичко от себе си. Независимо от името или ранкинга на опонента, ти трябва да отдаваш нужното уважение на всеки един. Никой не е стигнал случайно до номер 10 в света, или до номер 5, както бе в моя случай. И аз съм бил номер 300 в света, номер 200 и пределно ми е ясно, колко много труд трябва, за да си сред най-големите. Всеки се бори и търси място под слънцето. Аз няма за какво да съжалявам, и смятам, че винаги съм уважавал моите противници“, коментира Цонга.