Радослав Владимиров, победител в първия Мастърс на Интерактив тенис за 2017-та и поставен под N1 в схемата на Lotto Sofia Masters 2018, излиза тази вечер срещу Калин Кънчев в битка за първото място на турнира. Срещата започва в 18 часа на Централния корт на Националния тенис център под ръководството на международен съдия. Форматът отново е 2 от 3 сета, така че се очертава продължителен и оспорван двубой.

По пътя си към финала в първия Мастърс на Интерактив тенис за 2018 година Радослав елиминира опитни играчи като Константин Янов, Цветомир Ценков и Камен Маздрашки. На полуфинала снощи се наложи с 6:3, 6:3 над Милен Германов. Калин, който дебютира в турнирите на най-голямата аматьорска тенис верига в България, записа победи над Кирил Джиков, Цветан Бешевишки, Трифон Стефанов и Светослав Козалиев. Битката за трофея ще е оспорвана, а решаваща за победата ще се окаже физическата форма на двамата финалисти, които изиграха няколко мача, по-дълги от 2 часа и ще трябва да се мобилизират на макс за последната среща в Борисовата градина.

Освен 1000 точки за класирането в Интерактив тенис победителят в Lotto Sofia Masters 2018 ще получи ваучер на стойност 250 лв. от Спорт депо, а финалистът – 600 точки и ваучер за 200 лв.

Както обикновено, мачът ще се излъчва на живо във Фейсбук, но входът на Централния корт ще бъде свободен. Организаторите и домакините канят всички, които обичат тениса, да дойдат и да подкрепят играчите.