Бившият номер 1 в света Анди Мъри продължи с добрите си изяви след завръщането си на корта и се класира за втория кръг на Мастърса в Шанхай, след като победи аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро с 2-6, 6-2, 6-3 в откриващия си мач от надпреварата. През миналата седмица британецът се представи силно в Пекин, където записа две победи, преди да бъде спрян от австриеца Доминик Тийм, а днес той успя да постигне обрат срещу Лондеро за нов успех.

Мъри, който е трикратен шампион в Шанхай, не започна добре срещата и допусна два пробива в първия сет, който отиде на сметката на аржентинеца при 6-2. Мъри вдигна значително нивото си във втората част, в която не даде нито една възможност за пробив на съперника си и на свой ред успя да вземе подаването на Лондеро два пъти, за да вкара мача в решаващ трети сет. В него трикратният победител в турнири от Големия шлем пръв поведе с пробив, но допусна моментален рибрейк. Все пак Мъри успя отново да пробие и да наложи волята си след два часа и 17 минути игра.

По този начин Мъри записа първа победа в турнира от сериите Мастърс от повече от две години насам и се класира за втория кръг на надпреварата, където ще се изправи срещу 10-ия поставен в схемата Фабио Фонини. По-рано днес италианецът победи Сам Куери от САЩ с 6-4, 6-2 за малко повече от час игра. За втория кръг в Шанхай се класираха още Гаел Монфис, Денис Шаповалов, Васек Поспишил, Беноа Пер и Жереми Шарди.