Носителят на титлата от миналата година, сръбският тенисист Новак Джокович се класира за осминафиналите на турнира Мастърс 1000, побеждавайки аржентинеца Хуан Монако в два сета /6:4, 6:3/.

След трудно начало /2:4/ "Джоко" намери себе си и за 1 час и 23 минути постигна победата и се класира за осминафиналите, където ще играе с победителя от мача Джон Иснър /САЩ/ - Микаел Лодра /Франция/.

"Той бе по-добър от мен в началото, защото бе в турнирен ритъм и имаше мач в първия кръг, заяви след успеха си Джокович, който е номер 3 в световната ранглиста. Но след като изравних резултата, аз си върнах самочувствието".

Британецът Анди Мъри - 4-ти в световната ранглиста, загуби първия сет от аржентинския ветеран Давид Налбандиян, но след това нямаше особени проблеми в следващите два сета и спечели победата. На осминафиналите Анди Мъри ще играе с хърватина Марин Чилич, който днес победи украинеца Серхий Стаховски в три сета.

Поставеният под номер 8 в турнирната схема американец Анди Родик победи дошлия от квалификациите финландец Ярко Ниеминен и се класира за осминафиналите, където ще играе с латвиеца Ернестс Гулбис.