Първата ракета на британския тенис Анди Мъри възнамерява да откаже участието си в турнира Мастърс в средата ноември, за да може да се подготви по-добре за финала в турнира за Купа „Дейвис“, който е седмица по-късно. В него Великобритания ще срещне Белгия.

„Има една голяма въпросителна около моето участие в Мастърса. Може би ще се откажа от него и ще отида да се готвя на червени кортове, за да бъда по-добре подготвен за Купа „Дейвис“, обясни Мъри пред ВВС.

Шотландският тенисист добави, че иска да предотврати случилото се с Роджър Федерер, който също беше ангажиран на двата фронта миналата година. Според Мъри, мачовете в О2 Арена в Лондон, където се играе турнирът Мастърс, изискват твърде много физически усилия, които са коствали много на Федерер. Тогава швейцарецът игра на Мастърса, но трябваше да се откаже преждевременно заради травма в гърба, точно преди финала срещу Джокович.

Федерер обаче успя да се възстанови навреме за финала в Купа „Дейвис“ и я спечели с тима на Швейцария за сметка на Франция.

Припомняме, че за разлика от Анди Мъри, Григор Димитров не игра за своя отбор в последния мач от Купа „Дейвис“.

Това е една от причините България да загуби от Унгария с 2:3.

Оказа се, че целта на Гришо е била единствено участие на Олимпиадата.