Номер 3 в света Анди Мъри се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис за първи път в кариерата си.

Мъри отстрани Янко Типсаревич със 7:6(3), 6:3 и отказване на сърбина заради травма.

Типсаревич пропиля три сетбола и аванс от 5:2 в първия сет. Сърбинът на три пъти сервира за сета в осмия, десетия и 12-ия гейм, но се провали.

В тайбрека Мъри дръпна с 4:2, след което даде само точка на съперника си.

Втората част започна с размяна на пробиви, след което британецът отново проби в петия гейм, за да поеме контрола върху събитията на корта.

След края на втория сет и 1:50 час игра Типсаревич реши да се откаже и прати Мъри в четвъртия кръг, където той ще играе срещу хърватина Марин Чилич.

Номер 13 в схемата Чилич по-рано днес победи 18-ия Радек Щепанек (Чехия) с 6:1, 7:6(4), 6:3.

Поставеният под номер 23 Сьодерлинг малко изненадващо отстрани специалиста на червени кортове и 14-и поставен Давид Ферер (Испания) с 6:7(5), 7:5, 6:2, 7:6(5) след 3:36 часа игра и също е в четвъртия кръг на надпреварата.

24-годишният швед пласира 70 печеливши удара в двубоя и за първи път в кариерата си премина трети кръг в турнир от Големия шлем.

Ферер, миналогодишен четвъртфиналист, взе първия сет с тайбрек, но в следващите два отстъпваше на по-агресивния си съперник.

27-годишният испанец имаше шанс да изравни резултата, но пропиля аванс от 4:2 точки в тайбрека на четвъртия сет. Ферер не скри разочарованието си от загубата, като хвърли ракетата си на корта след победната точка на Сьодерлинг.

Следващият съперник на шведа е номер 1 в света Рафаел Надал (Испания), който търси рекордна пета поредна титла на "Ролан Гарос".