Световният номер 1 Анди Мъри няма да играе за Великобритания в мача с Канада от първия кръг на Световната група в Купа Дейвис. Двубоят в Отава ще се проведе в края на следващата седмица, а шампионите от 2015 ще трябва да се справят без първата си ракета.

Мъри, който изненадващо отпадна на осминафиналите на Аустрелиън Оупън след загуба от Миша Зверев в 4 сета, е заявил на капитана на Великобритания Леон Смит, че има нужда от допълнителна почивка след изтощителния край на миналия сезон.

Все пак Смит заяви, че ще се надява Мъри да промени решението си. "Ще продължим да говорим с Анди в следващите дни и ако той реши да се включи, ще направим нужните промени в състава. Ако трябва да бъда честен, за него най-добре ще бъде да не играе. Разбира се, аз бих искал той да играе за нас, но тялото има нужда от тази почивка, за да е готово за следващия период от сезона. Това е най-подходящият момент за почивка", коментира Смит.

Той ще разчита на достигналия осминафиналите в Мелбърн Даниел Еванс, Кайл Едмънд, Доминик Инглот и брата на Анди - Джейми Мъри. Капитанът на Канада все още не е обявил състава си, но се очаква световният номер 3 Милош Раонич да поведе съотборниците си към първи успех над Великобритания.