Лидерът в схемата Анди Мъри се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис в Лондон с награден фонд 750 хиляди евро след победа 6:4, 6:4 над Гиермо Гарсия-Лопес (Испания). Представителят на домакините не позволи на специалиста на клей Гарсия-Лопес да спечели нито една точка за пробив и продължи, въпреки контузията в дясната ръка.

Мъри направи пробив в деветия гейм на първия сет, след което спечели своето подаване и поведе с 1:0 в мача. В петия гейм на втория сет Гарсия-Лопес, 52-и в световната ранглиста, допусна нов пробив и това даде възможност на британеца да доиграе спокойно двубоя.

„Днес се чувствах по-добре в сравнение с първия мач. Травмата на ръката ми не е сериозна”, коментира Мъри.

В други мачове от третия кръг Хуан Карлос Фереро (Испания) победи Шавиер Малис (Белгия) с 6:4, 7:6 (4), а номер 6 в схемата Джеймс Блейк (САЩ) надигра своя сънародник Сам Кери в три сета 6:4, 4:6, 6:3.

Двубоят между Анди Родик (САЩ) и Лейтън Хюит (Австралия) не започна в предвидения час заради мерки за сигурност. „Получихме обаждане и трябваше да претърсим", заявиха от охраната, отказвайки да разкрият повече подробности.