Най-добрият британски тенисист Анди Мъри бе на две точки от отпадане в четвърти кръг на "Ролан Гарос", но в крайна сметка победи сърбина Виктор Троицки в епична петсетова битка - 4-6, 4-6, 6-3, 6-2, 7-5.

Двубоят продължи 3 часа и 56 минути в рамките на два дни, след като вчера бе прекъснат при резултат 2-2 сета, заради настъпването на нощта. Днешното доиграване започна равностойно и двамата тенисист взимаха своите подавания до 2-2, след което поставеният под номер 15 в основната схема Троицки успя да постигне пробив с изключително вдъхновена игра.

Двамата направиха страхотен спектакъл, като печелившите удари надвишаваха непредизвиканите грешки. Троицки сервираше за мача при 5-3 и дори спечели първите две точки на подаването си.

В този момент победата му изглеждаше сигурна, но Мъри успя да покаже дух, пребори се за четири поредни точки и върна пробива. Това пречупи психически сръбския тенисист и позволи на Мъри да спечели следващите три гейма, а с това и мача.

Британецът има страхотна възможност да достигне за първи път в кариерата си до полуфинал на Откритото първенство на Франция, тъй като негов съперник на четвъртфиналите ще бъде непоставеният Хуан Игнасио Чела, който е 34-ти в световната ранглиста.