Номер 1 в света Рафаел Надал постигна две победи в рамките на един ден и се класира за полуфиналите на турнира от сериите Мастърс в Монте Карло.

Испанецът трябваше да изиграе две срещи, тъй като осминафиналният му сблъсък с еквадорския квалификант Николас Лапенти бе отложен от четвъртък заради дъжд. Вчера по обяд Надал се разправи с Лапенти за час и половина - 6:3, 6:0, а няколко часа по-късно не остави шансове и на хърватина Иван Любичич и го победи с 6:3, 6:3.

Въпреки натоварената програма, Надал спести енергия, като взе и двата мача за по-малко от три часа и за пети пореден път ще играе на полуфиналите в Монте Карло. На полуфиналите испанецът ще срещне Анди Мъри, който записа най-доброто си представяне на червени настилки, достигайки до тази фаза на турнира след победа в последния четвъртфинал снощи над Николай Давиденко (Русия) със 7:6 (7:1), 6:4.

Сърбинът Новак Джокович се класира за полуфиналите след победа над испанеца Фернандо Вердаско с 6:2, 4:6, 6:3 за 2:18 часа игра. Джокович, трети в схемата, спечели с лекота първия сет с 6:2, но седмият поставен Вердаско намери противодействие и взе втората част с 6:4. Сърбинът обаче отново намери ритъма си и в решителния трети сет бе категоричен - 6:3.

На полуфиналите Джокович ще играе със Станислас Вавринка (Швейцария), който победи германския квалификант Андреас Бек с 6:2,6:4.