Британецът Анди Мъри ще бъде съперник на Давид Налбандян в четвъртия кръг на турнира от сериите Мастърс в Париж, след като елиминира Фернандо Вердаско (Испания) с 6:3, 7:6.

Младият шотландец, който спечели турнира Мастърс в Мадрид и дублира титлата си от Санкт Петербург, вече има 14 поредни победи.

Джеймс Блейк, който по-рано елиминира Филип Колшрайбер, ще играе с Роджър Федерер, който пък се справи без особени проблеми с Марин Чилич от Хърватия с 6:3, 6:4.

Най-добрият британски тенисист проби сервиса на съперника си в осмия гейм на първия сет, след като Вердаско водеше с 40-0.

Така той спечели първия сет, но нямаше същия късмет във втория, където и двамата взеха сервисите си и се стигна до тайбрек. Тайбрекът започна зле за Мъри, който отстъпваше първоначално с 1:4, но в крайна сметка стигна до победата.21-годишният Мъри се надява да стане първият тенисист, спечелил три поредни Мастърса, след като вече има успехи в Синсинати и Мадрид, но същевременно признава, че не се намира в най-добрата си спортна форма.

Хърватинът Марин Чилич не беше никаква преграда за Федерер, който го победи с 6:3, 6:4 и продължава към четвъртфиналите. Срещата продължи 70 минути, а бившият номер 1 направи пробиви в двата сета при резултат 2:1. Високият 198 сантиметра хърватин се опита да се противопостави с ретур на Федерер, но замисълът му не се получи и така швейцарецът ще срещне Джеймс Блейк в реванш от срещата им на Олимпийските игри в Пекин.