Бившият номер 1 в света Анди Мъри сподели, че се чувства все по-добре на корта, след като победи Хуан Игнасио Лондеро с 2-6, 6-2, 6-3 и се класира за втория кръг на Мастърса в Шанхай.

За британеца, който се завърна на корта след операция за смяна на част от тазобедрената става, това бе първа победа в турнир от сериите Мастърс от повече от две години насам.

"Мисля, че с всяка изминала седмица играя по-добре и се чувствам по-добре. В началото не се чувствах особено добре, но последните две седмици нещата са много по-добре. Движението ми като цяло е на по-високо ниво в сравнение с това, което беше на турнирите в САЩ. Надявам се да продължа в тази насока", коментира Мъри след успеха.

Във втория кръг в Шанхай носителят на три титли от Големия шлем ще срещне италианеца Фабио Фонини, срещу когото има четири победи от седем мача до момента.

"Мачовете с него винаги са били трудни. Не е лесно да се играе срещу него, той е невероятно талантлив. Има страхотна работа с ръцете, движи се добре по корта. Понякога е непостоянен, но играе наистина добре", сподели Мъри. /БГНЕС