Александър Зверев започна с победа участието си на тенис турнира в Чънду, Китай, след като се наложи трудно над Павел Котов със 7:6 (5), 4:6, 6:1 за близо два часа и половина игра.

Германецът взе първия сет с тайбрек, като и двамата доминираха на сервис - единственият колеблив момент дойде при подаване на 106-ия в света, когато в 12-ия гейм Котов трябваше да отразява сетбол. В тайбрека поставеният под номер 1 в схемата поведе с 4:1, но съперникът му изравни за 4:4. След това обаче руснакът взе само една точка до края на дългия гейм и така Зверев поведе в резултата.

Втората част също вървеше под диктовката на сервиращите, като този път Котов дочака своя миг и с първия пробив в мача - в десетия гейм, вкара срещата в трети решителен сет. Там по-класният от двамата бе пълен господар на корта, като спечели шест безответни гейма от 1:0 в полза на Котов, за да намери място в последните осем на надпреварата.

И двамата завършиха с впечатляващ баланс при уинърите и непредизвиканите грешки - 36-7 за Зверев и 32-8 за Котов. В спор за място на 1/2-финалите десетият в ранглистата ще играе със седмия в схемата Миомир Кецманович от Сърбия. Победителят ще се изправи на полуфиналите с един измежду първата ни ракета Григор Димитров или Кристофър О'Конъл от Австралия.

В другите два четвъртфинала има трима непоставени тенисисти - Джордан Томпсън играе с Роман Сафиулин, а Артур Риндеркнек е опонент на втория в схемата Лоренцо Музети.