Шампионът от Финалите на АТП през 2018 година Александър Зверев бе принуден да се бори до последно и да покаже най-доброто от себе си, за да пречупи коравия Диего Шварцман с 6:3, 4:6, 6:3 във втория двубой на двамата на Nitto ATP Finals 2020.

Getty Images/Gulliver
30 снимки

Срещата бе с огромен залог заради факта, че и двамата бяха загубили първия си мач в състезанието.

Срещата за аржентинеца стартира по много подобен начин на тази срещу Джокович в понеделник. Гаучото проби първи за 2:1, но последва рибрейк и изключително силни минути за германеца, който проби още един път и дръпна с 5:2. При 5:3 той сервираше за сета, а в този момент Диего се добра до два шанса да върне пробива. Това обаче не се случи и шампионът от 2018-та сложи точка на частта след 39 минути игра.

Това не сломи Шварцман, който се впусна в страхотна битка в началото на втория сет. Първите два гейма продължиха над 15 минути, в които и двамата спасиха точки за пробив. Саша все пак осъществи брейк за 2:1 и се насочи към успеха в мача, след като затвърди с гейм на 0.

Последваха лесни геймове за сервиращите преди обаче Зверев да се провали, сервирайки при 4:5. Германецът направи няколко непредизвикани грешки, а при втория сетбол опонентът му издържа в дълго разиграване, за да вкара срещата в решителен трети сет.

В него обаче Зверев вдигна драстично нивото си като поддържаше чудесни стойности на сервис с 89% на вкарано първо подаване, с което не остави никакъв шанс на съперника да си помисли за пробив. Успоредно с това германецът заслужи брейк за 3:2, който лесно успя да затвърди. Впоследствие пропусна два шанса за нов такъв, но той все пак дойде за 6:3, когато Зверев реализира първия си мачбол.

След успеха немецът от руски произход запази шансове за класиране на 1/2-финалите, но в петък той ще има планина за изкачване в лицето на Новак Джокович. Шварцман от своя страна се прости със своите надежди и след два дни срещу Даниил Медведев ще излезе за честта си и 200 точки на картата.