Александър Зверев отпадна рано-рано от тенис турнира в Акапулко (Мексико), след като допусна изненадваща загуба още в първия си мач от надпреварата. Водачът в схемата отстъпи на сънародника си Даниел Алтмайер с 3:6, 6:3, 3:6 след близо два часа и половина игра.
 
По-непретенциозният от двамата германци проби първи в откриващия сет, а брейкът се оказа и единствен в частта. Във втората част ролите се размениха – този път шампионът от 2021 проби в шестия гейм и след това не погледна повече назад. Ранен брейк на Алтмайер на старта на решителната трета част обаче доведе до най-голямата изненада от началото на турнира.
 
И двамата тенисисти завършиха с еднакъв брой уинъри и непредизвикани грешки – 22 срещу 15. Разликата дойде от това, че Алтмайер съумя да отрази шест от седемте точки за пробив пред шестия в световната ранглиста. В осминафиналите германецът ще играе с Миомир Кецманович от Сърбия.
 
С успехи в Акапулко от поставените започнаха Стефанос Циципас (5), Франсис Тиафо (8), Холгер Руне (2) и Каспер Рууд (6). Най-сериозни трудности имаха Тиафо и Рууд, които се нуждаеха от три сета, за да се справят съответно с Макс Пърсел и Кристофър Юбанкс.