Александър Зверев достигна до четвъртфиналите на турнира ATP 500 на клей в Хамбург с награден фонд от над два милиона евро. Шампионът от миналия сезон постигна победа след обрат срещу Юго Гастон с резултат 4:6, 6:2, 7:5.

В третия сет представителят на домакините прояви известни колебания, но успя да направи решителен пробив за 6:5 срещу французина, което му позволи да приключи мача при първата си възможност след два часа и 38 минути игра.

В следващия кръг, двукратният финалист от турнирите от Големия шлем Зверев, който е на четвърто място в световната ранглиста, ще се изправи срещу Чжъчжън Чжан. Китайският тенисист, осми поставен в схемата, победи италианеца Флавио Коболи с 6:1, 7:6 (5).

Холгер Руне и Артур Филс също се класираха за четвъртфиналите в Хамбург. Вторият поставен Руне преодоля Марко Трунгелити с 6:4, 6:3. Французинът Филс, пети в основната схема, отстрани сърбина Ласло Джере с 7:6 (3), 6:2.

Интересните сблъсъци в Хамбург обещават много емоции за тенис феновете, като Зверев ще се стреми да защити титлата си и да продължи успешното си представяне на домашна почва.