Германецът Александър Зверев успя да обърна чрез обрат Алехандро Давидович Фокина от Испания с 6:7 (4), 6:2, 6:1 и се класира на четвъртфинала на тенис турнира в Пекин (Китай) на твърди кортове от сериите АТП 500 с награден фонд от 3 633 875 долара.

В първия сет и двамата направиха по три пробива и се стигна до тайбрек, в който испанецът бе по-съсредоточен и направи три поредни точки при 4:4, с което спечели частта.

Зверев обаче реагира подобаващо, като сервира много по-добре във втората част и не допусна да му вземат подаването, а в същото време направи два пробива за 6:2. Той беше още по-убедителен в третия сет, в който даде само един гейм на Давидович Фокина. В четвъртфиналите на турнира той ще играе срещу чилиеца Николас Джари.

В друг мач от турнира французинът Юго Юмбер изненадващо се наложи над поставения под номер 5 руснак Андрей Рубльов с 5:7, 6:3, 7:6 (3) за два часа и 50 минути игра. На четвъртфиналите той ще срещне друг руснак - поставения под номер 2 в схемата на турнира Даниил Медведев.