Германският тенисист Александър Зверев вижда в Лейвър Къп много повече от демонстративен турнир и вярва, че той е подобен на Райдър Къп в голфа.

"За мен това не е шоу събития, а много по-голямо", коментира Зверев пред агенция dpa и добави: "Малко като "Райдър Къп. Има доста голям залог."

Турнирът по тенис Лейвър Къп се провежда в рамките на три дни и събира шест от най-добрите състезатели от Европа и останалата част от света.

Съоснована от легендата Роджър Федерер, надпреварата за първи път ще се състои в Германия при 17-ото си издание между 22 и 23 септември в Берлин.

Зверев отново ще бъде сред шестимата представители на Европа, заедно с шампиона от Уимбълдън от 2023 година Карлос Алкарас (Идравия) от първенеца от Откритото първенство на САЩ от 2021-а Даниил Медведев (Русия).

"Когато видите в какви зали играем, както и тенисистите, които вече са участвали, а също и атмосферата - това наистина е впечатляващо", заяви Александър Зверев.

Двата тима ще бъдат с капитани - именитите Бьорн Борг (Отбор Европа) и Джон Макенроу (Отбор Свят).

"Когато си в отбор с такива големи тенисисти, не искаш да ги подведеш. Особено, когато Бьорн Борг седи на пейката като капитан", добави Зверев.