Французинът Жо-Вилфред Цонга си уреди място на финала на турнира в Ротердам, след като победи чехът Томаш Бердих с 6-3, 6-4 за малко повече от час игра.

Първия сет между двамата тенисисти започна равностойно, но след време ситуацията на корта бързо се промени, след като първи до пробив стигна французинът. Сервирайки при резултат 3-2 в полза на Цонга, чехът бе колеблив на сервис и в отиграванията си, от което французинът веднага се възползва и проби Бердих на нула. След това спечели собственото си подаване и бързо дръпна в резултата с 5-2. Един пробив бе напълно достатъчен на Цонга, за да спечели първата част с 6-3 за 31 минути игра на корта.

Във втория сет нещата за номер 13 в света чех отново не потръгнаха добре, като той бе пробит още в първото си подаване. Цонга пък от своя страна успя безпроблемно да съхрани преднината си от 1 пробив до края на срещата. Номер 14 в света французин показа стабилна и ефективна игра, а Бердих не можа да намери оръжие, с което да се противопостави на съперника си.

Сервирайки в края на срещата и за място на финала в Ротердам, Цонга бе безпогрешен, като спечели подаването си нула и вече чака своя съперник в спора за титлата.

Във втората среща за място на финалите се изправят белгиецът Дафин Гофен, който вчера отстрани първата ни ракета Григор Димитров с 2-1 сета и французинът Пиер-Юг Ербер, който отстрани втория поставен Доминик Тийм.