България няма да участва на ATP Cup 2022. Това стана ясно при тегленото на жребия за престижния отборен турнир, който ще се проведе в Сидни (Авл) от 1 до 9 януари догодина. В надпреварата участват 16 държави, а нашият отбор бе трета резерва. Швейцария и Франция оттеглиха заявките си за участие, но това не бе достатъчно за включването на тима ни, въпреки желанието на Григор Димитров отново да поведе националния ни отбор.
 
България участва в дебютното издание на турнира през 2020 година и се представи блестящо, записвайки успехи над Великобритания и Молдова с по 2:1 победи. В решителния сблъсък за продължаване напред обаче нашите отстъпиха пред Белгия с 1:2. Тогава за тима ни играха Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев.
 
Сега в 16-те състава личат имената на 18 от топ 20 на световната ранглиста.

В група А световният №1 Новак Джокович предвожда Сърбия, която спечели първото издание на турнира. Останалите отбори са Норвегия, Чили и Испания.

В група В Русия ще защитава титлата си от тази година. В състава е №2 в света Даниил Медведев и №5 Андрей Рубльов, а останалите са домакините от Австралия, тазгодишният финалист Италия и Австрия.
 
В група С отборът на Германия ще бъде воден от  шампиона от финалите на АТР Александер Зверев, който е №3 в света. В потока са още Канада, Великобритания и САЩ.
 
В група D водач е Гърция с четвъртия в света Стефанос Циципас. Тук са още отборите на Полша, Аржентина и Грузия.