Австралийският тенисист Ник Кирьос бе глобен с 25 000 долара за това, че почти не удари момче, което гони топките, след като хвърли ракетата си, както и че произнесе на висок език грубости по време на загубата си от Рафа Надал по-рано този месец на турнира в Индиън Уелс. Това съобщиха от АТП в петък.

След като загуби с 6:7 (0), 7:5, 4:6, Кирьос счупи ракетата си в земята, която отскочи и за малко не удари момчето. 28-годишният също нагруби фен по време на мача и постоянно влизаше в пререкания с публиката и със съдията на стола.

Кирьос бе глобен с 20 000 долара за неспортсменско поведение, както и с още 5000 заради грубия език.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Надал каза след мача, че АТП има нужда да прегледа нещата и да вземе решение, за да се избегнат подобни инциденти.

Американецът Дженсън Бруксби хвърли ракетата си в момент на разочарование и случайно удари момче, което гони топките в първия кръг на турнира в Маями м мача си срещу Федерико Кориа. За това той получи точково наказание.

Миналия месец световният номер 4 Александър Зверев получи пробация за една година, след като на турнира в Акапулко удари няколко пъти с ракетата стола на съдията и го обиди.

Зверев бе отстранен от турнира и бе глобен с 40 000 долара, както и бе лишен от повече от 31 000 долара от наградния фонд.