Новак Джокович отново бе засипан с похвали и добри думи. Този път комплиментите дойдоха от бившия номер 5 Жо Вилфред Цонга.

Според французина, Джокович продължава да бъде недостижим и много трудно ще бъде спрян и през следващата година.

„Възхищавам се на Ноле, защото той наистина прави феноменални неща. Имал съм възможността да се изправя срещу него и зная какво е чувството, но според мен като световен номер 1, джокера заслужава повече уважение. За щастие постигнах 6 победи срещу Новак и е чудесно, че сърбинът продължава да играе и днес. Младите идват отдолу и никой не оспорва това, но считам, че те има още какво да учат. Много нашумя темата около съперничеството между Синер и Джокович в последно време и ако зависи от мен, бих избрал Джокович. Яник е талантлив и играе страхотен тенис, но е далеч от 24-кратния шампион от шлема. Това, че Синер победи лидера в световната ранглиста два пъти за 2 седмици е много хубаво, но в никакъв случай не означава, че италианецът е близо до Джокович. Аз не мисля така и според мен през 2024 Новак Джокович ще продължи да властва по кортовете и ще спечели още трофеи както от големия шлем, така най-вероятно и от сериите мастърс“, каза Цонга.

От своя страна, бившият тенисист имаше една забележителна кариера. Той спечели 18 титли, включително и два трофея от „мастърс сериите“.

Цонга също така достигна и до един финал в турнирите от „големия шлем“ както и до 4 полуфинала.