Рафаел Надал е една от най-големите звезди изобшо в историята на тениса и като такъв, Матадора има фенове във всяко кътче на земното кълбо. Оказва се обаче че привържениците му са и на най-различна възраст.

Защото 92-годишна дама от Дуранго, Мексико изпрати писмо до световния №1 с пожелания да се възстановява бързо след контузията, която получи на Аустрелиън Оупън.

"Скъпи Рафа, през декември ти написах писмо и го изпратих до твоята академия в Испания на Балеарските острови", пише жената, която не споделя името си.

"Знам, че си зает, търчейки из целия свят, и може би не си го получил. Аз съм 92-годишна жена, тенисистка и голям фен. Гледам всичките ти мачове, ако са на разсъмване, си слагам аларма, за да съм сигурна, че ще се събудя навреме, за да гледам."

"Много съжалявам за случилото се в Австралия, надявам се на пълно възстановяване. Знам, че ще си в Акапулко в края на месеца. Иска ми се да дойда, но за мен вече е трудно да пътувам. Ще ми донесе огромно удоволствие, ако някога можеш да отговориш на писмото ми."

Е, правнучката на дамата Дебора направи снимка на писмото и го публикува в Туитър с призив към Рафа: "Моята прабаба е фен №1 на Надал и му изпраща писма постоянно. Все още не е получила отговор. Пиша съобщение до Рафа тук. Ще направи прабаба ми много щастлива, ако Надал прочете това."

Съобщението на Дебора мигновено се превръща в хит и получава 13 хиляди харесвания и 16 хиляди ретуита.

А два дни по-късно, Дебора и нейната прабаба получават дългоочаквания отговор: "Скъпа Дебора, моля те поднеси моите благодарности на твоята прабаба за емоционалното ѝ писмо, то ме разчувства дълбоко. Получих всичките ѝ писма и те значат много за мен. Благодаря."