Допустимият максимален брой зрители, които ще могат да присъстват на мачовете от турнира от веригата ATP 500 във Виена, бе намален от 1500 на 1000. Това съобщиха организаторите на надпреварата по-рано днес. Мярката е наложена от австрийското правителство, като причината за нея е внезапният ръст на броя на заразените с Covid-19 в страната през последните няколко дни.

Въпреки влошилата се здравна ситуация в Австрия директорът на турнира Хервиг Страка продължава да е уверен, че организаторите могат да се справят със задачата да организират безопасен за присъстващите зрители турнир.

„Очевидно е, че ситуацията се влоши през последните дни и седмици. Въпреки това все още не е имало играч, който да се зарази с Covid-19 на професионално организиран турнир“ заяви Страка пред Kronen Zeitung.

Турнирът във Виена ще се проведе от 26 октомври до 1 ноември, като в него ще вземат участие много от звездите на тура. Най-ярката от тях е световният №1 Новак Джокович, като това ще бъде един от двата турнира до края на годината, в които сърбинът ще участва. Другият е финалите на ATP в Лондон през ноември.

Първата ни ракета Григор Димитров също ще излезе на корта в австрийската столица, а в списъка с участници личат още много звездни имена като настоящият шампион в турнира Доминик Тийм, Даниил Медведев, Матео Беретини, Гаел Монфис, Андрей Рубльов и Денис Шаповалов.

В списъка с участници фигурира и Стефанос Циципас, но в момента световният №5 лекува контузия и все още не е ясно дали ще успее да се възстанови до началото на турнира.Виеа