Григор Димитров победи Артур Риндеркнех със 6:3, 7:6 (3) в мач от четвъртфиналите на тенис турнира в Марсилия. Българинът бе по-добрият на корта през целия двубой, като през първия сет прегази съперника. През втората част се получи оспорван двубой, а двамата разчитаха много на началния си удар и рядко се стигаше до дълги разигравания. Риндеркнех не достигна до нито една точка за пробив през целия двубой, което е показател за добрия сервис на българина. В полуфиналната фаза Григор Димитров ще се изправи срещу представителя на Русия Карен Хачанов.

ПЪРВИ СЕТ 6:3

Григор Димитров сервираше в първия сет, като започна с ас. При 30:0 българинът допусна непредизвикана грешка от бекхенд, но българинът показа хладнокръвие и успя да затвори гейма на 15, реализирайки още един ас.

Артур Риндеркнех също реализира два аса и показа добра игра от дъното на корта, като бързо спечели подаването си на 15. Гришо бе абсолютно безапелационен, като реализира нови два аса и не даде шанс на съперника си да се разпише в тази част.

Григор бе изключително атакуващ и успя да размине по великолепен начин Риндеркнех, за да стане резултатът 15:15. Гришо продължи да бъде агресивен, печелейки следващата точка, а след това противникът му допусна непредизвикана грешка и това бяха две точки за пробив. Риндеркнех отрази първата възможност, но след това допусна нова непредизвикана и бе пробит.

При 15:0 българинът отново показа невероятната си класа, като първо разтегли съперника по корта, а след това завърши с великолепна къса топка, превърнала се в уинър. Впоследствие Гришо реализира и ас, като атакува след това мрежата, за да затвърди пробива.

Риндеркнех отново имаше трудности, но при 30:30 пусна страхотна къса, която Григор не успя да достигне. Френският тенисист след това успя да приключи гейма с добра атака към мрежата. Димитров отново бе чудесен на свой начален удар, като пласира един ас и успя да спечели подаването си на 0. Риндеркнех изигра най-добрия си сервис гейм от началото на мача, като спечели подаването си на 15, завършвайки го с добър ас.

Гришо за първи път имаше проблем в сервис гейма си, като дори направи двойна грешка, за да се стигне до 30:30. Българинът реагира на тази грешка с чудесна атака, реализирайки страхотен форхенд уинър по правата. Димитров затвори сета, макар и да не можеше да разчита на първия си сервис, успя да дочака грешка на Риндеркнех.

ВТОРИ СЕТ 7:6 (3)

Риндеркнех започна чудесно втория сет, като спечели подаването си на 0, затваряйки частта с ас. Гришо загуби първата си точка на собствен сервис от началото на мача, но спечели гейма си на 15. Риндеркнех продължи да сервира чудесно и пласира два аса, като спечели много бързо подаването си на 0.

Гришо този път нямаше колебания и не остави голям шанс на съперника, като продължи със своя начален удар да остава енигма за своя съперник, като резултатът в сета бе изравнен. Френският тенисист показа нови колебания в своя сервис гейм, като се стигна до две точки за пробив пред Григор Димитров. Българинът се защитаваше предимно, а като реши да премине в атака, сбърка форхенда, изпращайки го в мрежата. Гришо отново игра на втори сервис на противника, но дори не успя да влезе в разиграване. Това даде допълнително енергия на Риндеркнех, който пласира два чудесни начални удара, за да спечели подаването си.

След пропуснатия шанс Гришо се активизира и успя да спечели бързо подаването си на 15, прехвърляйки отговорността върху съперника. Григор отново разиграваше французина по корта и накрая завърши със страхотен форхенд уинър по диагонала, за да направи резултата 30:30. Впоследствие Риндеркнех пласира два чудесни сервиса, които не бяха върнати, а геймът приключи.

Гришо загуби първата точка от подаването си, но българинът за пореден път показа добра псикиха, като се фокусира и не позволи на съперника повече да влезе в разиграване до края на гейма. Риндеркнех не остана впечатлен от това и също не даде възможност на родния ни представител да реагира, като частта приключи за по-малко от минута.

Григор пласира още един ас, но при 40:0 допусна втората си двойна грешка в мача. Това не повлия на българина, който веднага след това затвори гейма. Френският тенисист реализира нови два аса, а разиграванията почти отсъстваха, като Риндеркнех приключи частта на 15. Григор отговори със сервис гейм на 0 и се стигна до тайбрек.

Риндеркнех бе принуден да играе на втори сервис, а Гришо се възползва от това и реализира мини пробив. Последва ас от българина. Григор бе на второ подаване, но отново пласира чудесен въртелив сервис и резултатът стана 3:0. Риндеркнех отговори с ас. Следващата точка бе разиграна на втори сервис на французина, като той бе агресивен от форхенд и накрая завърши прецизно на мрежата. Българинът игра на втори сервис, а противникът атакува, но сбърка с минаващия по правата - 4:2 за Григор. Гришо спечели бързо следващата точка с великолепен начален удар. Риндеркнех пласира добър сервис, но сбърка след това от форхенд и това бяха 4 мачбола за българина. Французинът пласира ас и намали резултата на 3:6. Гришо не се впечатли и вкара чудесен първи сервис, който не бе върнат, а двубоят приключи.