Очаква се скоро Стан Вавринка да се завърне на корта. По последни информации това най-вероятно ще стане през април, но все още се чака официално потвърждение от швейцареца, който отсъстваше близо година от турнирите.

Сега, Стан сподели няколко думи за своя сънародник и 20-кратен шампион от „Големия шлем“ Роджър Федерер. Според него, „Маестрото“ има все още какво да покаже и е чудесно, че планира завръщане в тениса.

„Това, което ще кажа сега важи в пълна степен за Роджър и мен. Докато окончателно не започнем да играем официални мачове отново, няма как да знаем на какво ниво ще бъдем. Прекрасно е, че Федерер желае да играе и го прави на такава сериозна възраст за спорта. Той обича тениса и е изключително отдаден във всичко, което прави. Със сигурност неговото ниво няма да е това, което бе преди 5 години например, но е безценно, че ще можем отново да се наслаждаваме на качествата му. Роджър е пример за страшно много хора по света и съм убеден, че както той, така и аз нямаме търпение да се завърнем и да видим какво ще ни предложи бъдещето“, каза Вавринка.