Отново тенис-мачовете се преместиха изцяло на клей кортове и отново всички погледи са вперени в господаря на тази настилка Рафаел Надал. Той смачка като валяк първото си препятствие на Мастърса в Монте Карло в лицето на Роберто Баутиста-Агут, а сега на дневен ред е мачът му с Григор Димитров. 

Двамата започват спора си след броени часове, а малко преди да започне подготовката си на корта за този двубой, испанецът сподели и мнението си какво ще му е нужно да се справи с българина. А рецептата е проста: увереност.

"Необходимо ми е да играя отново добре. Да го направя така, както вчера сторих с Роберто. Имам нужда да играя мачове, да прекарам повече часове на клей и, разбира се, да печеля. Всяка победа носи със себе си позитивна енергия, увереност, сила в тялото. Точно това ми трябва днес - увереност", заяви Надал в кратко интервю. 

Ако има някой безспорен фаворит на Мастърса в Монте Карло, това е именно бившият номер едно в света. Той има рекордните 70 победи в този турнир, а никой друг тенисист не е постигал такава бройка успехи в една и съща надпревара в Оупън ерата.