Испанската тенис федерация е готова да обяви провеждането на четири турнира през юли, в които ще участват играчи от топ 100 на мъжкия тур. Информацията е на вестник „Марка“, който съобщава още, че всяка от надпреварите ще бъде с награден фонд от 125 хиляди евро.

Както знаете, тази година Уимбълдън беше отменен за първи път от Втората световна война насам заради пандемията Covid-19. Тя постави не само тениса на пауза, но и целия свят. Официалната дата, след която професионалният тур ще се завърне, засега е 13 юли, но мнозина анализатори смятат, че и след това ще има отменени надпревари.

„Марка“ съобщава, че своеобразният тур в Испания ще започне на 10 юли. Ще се проведат четири турнира в четири поредни уикенда, като две от надпреварите ще бъдат отборни, а останалите – класически. При тях присъствието на играчи от топ 100 ще бъде факт на четвъртфиналната фаза.

Федерацията е успяла да събере обща сума от 600 хиляди евро, която ще се разпредели като награден фонд. Турнирите ще се проведат в тенис клуба в Леида, в Мадрид, във Вилена и в Севиля.

Все още от изданието не споменават имена на тенисисти, които ще се включат, а няма и официално изявление от Испанската тенис федерация.

Испания стана поредната страна в Европа, която отпуска мерките в борбата срещу пандемията Covid-19. Властите в страната вече позволиха на гражданите да тренират навън. Тенисът е позволен за професионалисти и аматьори, но само на открито, в определени региони в страната и в определени часове.