Григор Димитров се завръща на корта с участие на силния турнир от сериите АТП 500 в Пекин през следващата седмица.

Жребият обаче определено не бе благосклонен с българина, въпреки че той е поставен под №3 и няма да срещне поставен тенисист в първите два кръга.

Григор под пара за битките в китайската столица

Още първото препятствие обаче изглежда доста коварно - №40 в световната ранглиста Дамир Джумхур, който се намира във великолепна форма в последните седмици. Преди по-малко от 7 дни Джумхур спечели първата си АТП титла след триумф в Санкт Петербург, където на финала победи Фабио Фонини.

А през тази седмица босненецът продължава с отличните изяви и на китайска земя, след като вече достигна до полуфиналите на турнира в Шънджън като в петък отстрани поставения под №1 Александър Зверев.

При успех над Джумхур за Григор определено няма да стане по-лесно, защото ще срещне Хуан Мартин дел Потро или Пабло Куевас.

Евентуалният съперник на българина за четвъртфиналите е Роберто Баутиста Агут, а всичко това е в горната половина на схемата, където е и №1 в света Рафаел Надал. Сблъсък между Григор и испанеца е възможен на полуфинал.

През миналата година Димитров игра финал в Пекин, където загуби от Анди Мъри, така че сега ще има да защитава 300 точки от своя актив.

В първи кръг ще има още доста интересни мачове като Надал - Лука Пуй, Александър Зверев - Кайл Едмънд, Джак Сок - Андрей Рубльов и Ник Кириос - Николоз Басилашвили.

Григор изгря от Изток