Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна във втория кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати. Българският тенисист отстъпи на Фабиан Марожан с 6:4, 4:6, 3:6 за близо два часа игра. Димитров спечели първия сет, но след това допусна спад в играта си и позволи на неговия съперник да го обърне. 

ПЪРВИ СЕТ: 

Първият сет започна с подаване на Фабиан Марожан. Унгарецът беше безкомпромисен и спечели на 0. Вторият гейм започна с две поредни точки на Марожан. Григор обаче бързо намери играта си и беше безапелационен след това, за да изравни 1:1. Съперникът на Гришо продължи да бъде солиден при свой сервис и поведе с 2:1. 

Димитров започна колебливо и четвъртия гейм. Той позволи противникът му да има две точки за пробив. Хасковлията успя да ги неутрализира, а след това и да изравни за 2:2. В петия гейм Гришо успя да пробие. Той стигна до 40:40, а след това спечели следващите две точки. Българинът затвърди пробива си и поведе с 4:2. 

В седмия гейм се стигна до равенство 30:30, като Марожан успя да намали пасива си, печелейки две поредни точки. Григор отново дръпна с два гейма и принуди съперника си да сервира за оставане в гейма. Марожан обаче не трепна и спечели подаването си на 30.  

Димитров имаше известни проблеми да затвори сета, след като неговият съперник успя да изравни за 30:30, но след това хасковлията взе следващите две точки. 

ВТОРИ СЕТ:

Вторият сет започна със сервис-гейм на 15 за унгарския тенисист. Последва размяна на геймове, за да може Марожан да поведе с 2:1. Григор също беше стабилен при своето подаване и нямаше особени затруднения да изравни за 2:2. 

Марожан спечели подаването си на 30 и отново дръпна в резултата във втория сет. В шестия гейм унгарецът успя да направи пробив, като го стори без да позволи на Григор да запише точка в актива си. Димитров обаче успя да се мобилизира и върна пробива на 30, а след това и изравни за 4:4. 

В деветия гейм Димитров стигна до точка за пробив, но не успя да се възползва от нея. Марожан се спаси, а след това на свой ред имаше възможност да спечели подаването си и го стори. Унгарецът спаси точка за 5:5, като на свой ред стигна до точка за спечелване на гейма, като успя да пробие при първата възможност и изравни сетовете. 

ТРЕТИ СЕТ: 

Третият сет започна с гейм в полза на Марожан. След това унгарецът имаше възможност да пробие на два пъти, а на свой ред Григор се спаси и изравни. Последва размяна на геймове. Марожан показа здрави нерви и при 30:30 успя да спечели подаването си. След това унгарецът стигна до две точки за пробив, като реализира още първата за 4:2. 

Марожан затвърди пробива си с гейм на 0. След това Димитров взе подаването си на нула. Марожан сервираше за мача, като се стигна до 30:30, след което унгарецът спечели следващите две точки и продължава напред.